Mozartkulor


Ingredienser:
Nougat
Mandelmassa
Mörk choklad

Du behöver:
2 tallrikar, kastrul, skål, gaffel, sked, plåt & aluminiumfolie.

1. Rulla nougaten till bollar och lägg dem sedan på ett fat. Du bestämmer själv vilken storlek du vill ha på dem. Ställ in nougatbollarna i kylskåpet tills de har stelnat lite. För det blir mycket enklare att jobba med dem senare.
 

2. När du har tagit ut nougatbollarna ur kylen ska du täcka dem med mandelmassa och lägga dem på det andra fatet.


3.Smält den mörka chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Medans chokladen smälter, så gör i ordning en plåt med aluminiumfolie.  


4. Doppa bollarna med hjälp av en gaffel och en sked i den smälta chokladen. Låt bollarna rinna av lite innan du lägger dem på plåten.



5. Låt sedan bollarna svalna helt. Bollarna ska förvaras kallt.

LYCKA TILL!


/Kram Ebba <3
Trackback
RSS 2.0