maräng och jordgubbstårta

Ingredienser:
2 marängbottnar
Jordgubbsmousse:
1 liter jordgubbar 
4 gelatinblad
3/4  dl vatten
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Garnering:
Halverade jordgubbar 
Mynta eller citronmeliss
 
1. Snoppa bären, mixa dem så att du får en puré. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 10 minuter. Koka samman vatten och socker.
2. Krama ur all vätska ur gelatinbladen och lägg ner i lagen. Rör runt och se till så att bladen smälter helt. Låt blandningen svalna helt. Blanda samman lagen med jordgubbspurén.
3. Vispa samman grädden och vänd ner grädden i lagen, rör om försiktigt. klä botten i en springform med avtagbar kant, cirka 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten (jag hade plastfolie och det funkade lika bra).
4. Placera en marängbotten i formen och fördela halva jordgubbsmoussen på marängen. Täck med nästa botten och fördela resterande mängd mousse. Täck över och låt tårtan stelna i frysen i minst 4 timmar.
5. Ta upp och granera tårtan med halverade eller kvartade jordgubbar vid serveringstillfället.
LYCKA TILL!
 
 
/Kram Ebba <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0