kanelmuffins ♥

Ingredienser:
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/4 tsk kanel
75 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ägg
1 dl mjölk
Kaneltopping:
3 msk socker
1/2 tsk kanel

1. Börja med att förbereda kaneltoppingen. Rör ihop kanel och socker i en liten skål.

2. Sätt ugnen på 190 grader.

3. Måtta upp mjöl i ett litermåttet/skål och rör ner bakpulver, salt och kanel. Rör om ordentligt med en gaffel.

4. Lägg smör och socker i en bunke. Vispa med elvispen tills det blir en ljus, lite fluffig smet. Knäck ägget mot kanten och vispa ihop det med smeten.

5. Rör ner mjölblandningen med en gaffel så att smeten blir jämn och klimpfri. Häll i mjölken och rör ihop allting till en tjock smet.

6. Om du har en muffinplåt, lägg pappersformar i plåtens formar. Lägg annars åtta dubbla muffinsformar på en plåt.

7. Klicka ner smeten i formarna. De ska fyllas till tre fjärdedelar. Strössla över kaneltoppingen och sätt in plåten i mitten av ugnen.

8. Baka muffisen i 15 minuter. Pröva om de är klara genom att sticka en provsticka mitt i en muffin. Om stickan är torr och smetfri är de klara annars får de vara inne ett par minuter till.

9. Ta försiktigt ut muffisen utan att bränna dig och låt dem svalna. Sedan är det bara att hugga in.

LYCKA TILL!


/Kram Ebba <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0