bio kväll med Viktoria

Igår så åkte jag Viktoria och min mamma till Heron City, för att kolla på bio. Jag och Viktoria såg på ”LOL” och den var verkligen jättebra. Jag rekommenderar den stark. Min mamma kollade på ”rock of ages” och hon sa att hon tyckte den var bra. Sedan gick jag och Viktoria på en liten upptäcktsfärd i butikerna och lekte lite med fontänen, hehe. Efter det åt vi en bit mat och var det dags att åka hem. Det var verkligen en lyckad kväll och jag hade verkligen jätteroligt.

/Kram Ebba <3


I'm rocking today

Linne från H&M, jeansskjorta från Monki, jeans från Zizzi och converse från Nilsons shoes.
 
 
/Kram Ebba <3

maräng och jordgubbstårta

Ingredienser:
2 marängbottnar
Jordgubbsmousse:
1 liter jordgubbar 
4 gelatinblad
3/4  dl vatten
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Garnering:
Halverade jordgubbar 
Mynta eller citronmeliss
 
1. Snoppa bären, mixa dem så att du får en puré. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 10 minuter. Koka samman vatten och socker.
2. Krama ur all vätska ur gelatinbladen och lägg ner i lagen. Rör runt och se till så att bladen smälter helt. Låt blandningen svalna helt. Blanda samman lagen med jordgubbspurén.
3. Vispa samman grädden och vänd ner grädden i lagen, rör om försiktigt. klä botten i en springform med avtagbar kant, cirka 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten (jag hade plastfolie och det funkade lika bra).
4. Placera en marängbotten i formen och fördela halva jordgubbsmoussen på marängen. Täck med nästa botten och fördela resterande mängd mousse. Täck över och låt tårtan stelna i frysen i minst 4 timmar.
5. Ta upp och granera tårtan med halverade eller kvartade jordgubbar vid serveringstillfället.
LYCKA TILL!
 
 
/Kram Ebba <3

misslyckad, men god

Skulle göra två marängbottnar, men det myslyckades som fan. De blev alldeles mjuka och kladdiga och inte alls som de ska bli. Men i min familj slängs inget ätbart, haha... Så det fick bli en lite failad maräng och jordgubbs tårta. Den blev faktiskt god. Marängbottnarna var egentligen till ettt annat bakverk, men de gick inte attt använda till det. Jag orkar inte göra ett nytt försök imorgon så jag bad pappa att köpa två färdig gjorda bottnar istället, det blir mycket enklare så, haha... 
/Kram Ebba <3
 

min midsommar

Igår så var det ju midsommar och det firade jag och min familj där vi alltid har firat det. Ja, så mycket mer tänker jag inte skriva, en bild säger ju mer en 1000 ord.
/Kram Ebba <3

tre bra låtar

/Kram Ebba <3

shoppat med mamma

Shoppade igår med mamma och jag lyckades hitta riktigt finna saker. Jag hittade ett par skor som jag föll pladaskt för!!! Åh, gud vad jag älskar dem!!! Sedan köpte jag även två par shorts från H&M, som jag inte har tagit kort på, för att jag ska klippa av dem. Så ni får bild på dem efter att jag gjort det.
Blus från Indiska, 299kr
T-shirt från Monki, 150kr
T-shirt från Zizzi, 399kr
Shorts från Cubus, 149 kr (ordinarie pris: 199kr)
Skor från Bianco, 499kr
Skor från Bianco, 599kr (my babies)
Halsband från Indiska, 99kr
Bok från Akademibokhandeln, 189 kr
/Kram Ebba <3

Breaking Dawn Part 2

Trailern till "Breaking Dawn Part 2" har äntligen kommit ut!!!
/Kram Ebba <3

chocklad- och jordnötsgodis

Ingredienser:
1 burk jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 l Kellogg's Special K-flingor
1 tsk vaniljsocker
Till glasering:
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad

1. Smält jornötssmör, sirap och socker i en kastrull på låg värme.

2. Blanda ner vaniljsocker och flingor.

3. Häll upp smeten i en smord långpanna och platta till. Låt stelna i kylen/frysen.

4. Hacka upp chokladen och smält i den försiktigt var för sig i mikron eller i vattenbad. Dekorera sedan med valfritt mönster.

5. Skär sedan i bitar och förvara i frysen eller kylen.


Tips:
Kan frysas in och serveras direkt från frysen när man fär kaffebesök.

LYCKA TILL!


/Kram Ebba <3

det här är helt sjukt!

Det här är helt sjukt, men ändå så gulligt och romantiskt!!! Ni måste kolla!!!

/Kram Ebba <3

face painting...

Det är det här man gör om man heter Ebba Kärrholmen och är riktigt utråkad...
/Kram Ebba <3

"lite" bilder från i lördags

/Kram Ebba <3

bilder från skolavslutningen 2012


första dagarna av sommmarlovet

Känns fortfarande inte riktigt som sommarlov än, men jag vet inte varför. Det kanske måste gå några dagar innan min kropp börjar vänja sig vid att inte gå i skolan och vara stressad av allt plugg, hehe... Har haft en riktigt rolig start på sommarlovet i alla fall. I fredags hade jag skolavslutning och sedan på kvällen var jag på något som heter schools out som Strängnäs kommun arrangerar, för alla ungdomar i kommunen. Jag gick dit med mina vänner (ja, vilka annars liksom, haha...) och jag hade verkligen jättekul hela kvällen. Sedan i lördags firade jag och mina närmaste tjejkompisar vår underbara lilla vän Antonia, som fyller 15 år nu i juni. Hon fick smycken, nagellack kondomer, glid medel och ett riktigt sexigt nattlinne. Nästan hela bunten sov över hos henne och på förmiddagen på söndagen gick vi och kollade på Aminas fotbolls match. Måste erkänna att vi kanske inte var jätteengagerade i och se vilka som gjorde mål hit och dit, men jag lyckades snappat upp att det var det lag Amina var med i som vann. Sedan så har jag mest slappat hela söndagen och måndagen. Jag har även rensat ut min garderob idag. Fick ihop till två hela papperskassar med kläder, som nu ska ges till Röda korset. Ja, det var nog allt i stora drag. Orkar inte gå in på massor av detaljer,hehe... Hej då så länge :)
/Kram Ebba <3

roggestafetten 2012

Idag så hade min skola något som de kallar Roggesstafetten. Alla klasser har ett speciellt tema som de klär ut sig och sedan så har man en stafett med olika grenar, som t.ex. apelsinpanna, brickpingis och skottsäkra. Min klass tema var rika vs fattiga och om ni är nyfikna vilka som vann stafetten så var det min klass. Men dagen startade inte så jättebra, för att jag försov mig med en timme och sedan glömde jag kameran och allt var bara allmänt bajs. Men det blev bättre under dagens gång och imorgon har jag skolavslutning, yeay!!!


godnatt

Jag bjuder på en lite halv flummig bild på mig, så här på kvällskvisten. Fråga inte varför jag har solglasögon på mig i sängen när det dessutom är mörkt, för jag kommer ändå inte kunna svara på den frågan :)
/Kram Ebba <3

Sveriges nationaldag

Idag är det Sveriges nationaldag och det har jag firat med att… Ja, jag kan ju faktiskt inte direkt säga att jag har firat så mycket… Men i alla fall, idag har den kören jag är med i uppträtt i ett slott som heter Mälsåkerslott. Personligen tycker jag att det faktiskt gick ganska bra och det kom faktiskt en och annan tår från en del i publiken inklusive min mamma. Jag hade tre solon, var av två av dem var ganska korta och ett av dem var på en hel låt. Som vanligt blir jag jättenervös, skakar i hela kroppen och blir alldeles torr i munnen och det värsta av allt är att det inte släpper. Men, men jag tyckte i alla fall att jag skötte mig bra. Om ni undrar så sjöng jag solo på Ellie Gouldings veration av Your song och de två kortare  var på Kärleken väntar med Kent och Under ytan med Uno Svenningsson . Tänkte göra ett kort inlägg, men så blev det inte.  Så hej då och ha en fortsatt glad nationaldag (eller hur man säger)! 

/Kram Ebba <3


Eriks student

Här kommer bilder ifrån Eriks student.
/Kram Ebba <3

studentfirande

Hej, hej! Sitter på mitt rum med min syster och har lite efterlängtad systertid. Vi fixar ett fotoalbum till hennes pojkvän, som tar studenten imorgon (hoppas att han inte ser det här inlägget). Grattis till dig Erik!!!

Imorgon är jag ledig och planerna är att jag och min syster ska fika lite på stan och kolla runt i några butiker, för att sedan gå och kolla när Erik springer ut. Sedan efter det så ska vi till hans student motagning och jag har blivit lejad av min syster att springa runt och leka fotograf, hehe… Det var nog i stort sätt allt som händer imorgon, så godnatt.

/Kram Ebba <3



klar med musse pigg broderiet

Är äntligen klar med mitt Musse Pigg broderi! Har jobbat med den i typ ett halv år på sy slöjden. Jag blev klar med själva broderiet för ungefär två veckor sedan, men jag monterade den i torsdags på min sista slöjdlektion. Blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet och jag har fått massor av beröm över den. Vad tycker ni?
/Kram Ebba <3

RSS 2.0