Gott nytt år allesammans!!!


inköpt på mellandagsrean

Silikonskal från Glitter 79,90kr
Nyårsklänning från Monki 400kr
Stickad kofta från Ginatricot 199kr (reapris: 100kr)
/Kram Ebba <3

Shoppat med Line :D

Som jag skrev tidigare idag så var jag och shoppade med Line på mellandagsrean. Jag köpte en nyårsklänning, silikonskal och en kofta. Lägger upp bilder på det senare.


Mellandagsrean med Line

11.35 kommer jag och Line sitta på tåget till Eskilstuna. VI SKA SHOPPA PÅ MELLANDAGSREAN!!! Jippi!!! Har planerat att köpa något fint till nyår och ett silikonskal till min IPhone. Jag har redan köpt två, men jag vill ha något lite mer roligare. Ha en så trevlig fredag!


En vampyrs bekännelse :D

Har kollat på "En vampyrs bekännelse" och moffat godis och chips med Viktoria och Antonia idag. Filmen är en riktigt bra rulle om ni frågar mig med Brad Pitt och Tom Cruz. Den är gjord någon gång under 90-talet. Vanligtvis gillar jag inte "gamla" filmer, men som jag skrev filmen är riktigt bra. Rekommenderar den för alla ni vampyrälskare.


Vart tog all snö vägen?

Först så vart skapligt med snö och minus grader. Sen helt plötsligt blev det plus grader ute och all snö regna bort. Vart det för jävla väder. Jag vet att jag skrev att jag inte ville ha någon snö tidigare på den här terminen. Men det är ju såklart att man vill ha snö på självaste julafton och på jullovet. Jag får inte riktigt den äkta julfeelingen utan snön. Det känns som att det typ är tidig vår ute.
Det är nu man önskar att man bodde typ långt upp i Norrland, så att man fick lite snö. Jaja, det finns ju inte så mycket man kan göra åt det. Det är väl bara att stå ut med ett snö fritt jullov.


Line + fredag = shoppa

Jag han med att kolla i några affärer igår, men jag hittade inget som föll mig i smaken. Så jag har bestämt med Line att vi ska ta tåget till Eskilstuna på fredag och shoppa lite inför nyår. Ska fira år 2011 sista dag med Line och några andra vänner. Jag ser fram i mot det.  
Har haft en riktig bra jul och jag önskar er en god fortsättning :)


/Kram Ebba <3


Nästa Södertälje

Nu bär det av till Södertälje för att hämta Douglas flickvän Jenny, som bor i Skåne. Vi kanske hinner med lite mellandagsrea shopping. Man vet ju aldrig :)


Årets julklappar

Är verkligen jättenöjd över mina julklappar!!!

1. Sminkborstar för ögonskugga från tomten (mamma och pappa).
2. Kamerastativ från mamma och pappa.
3. Högtalare till Iphone eller Ipod från mamma och pappa.
4. Pippitröja från Douglas och Gustav.
5. Sminkväska, flytande eyeliner och ögonskugga från Olivia.
6. Ögonskuggspalett från mamma och pappa.


/Kram Ebba <3


Min jul

/Kram Ebb<3

OMG!!! Idag är det julafton!!!

Idag är det julafton. Jippi!!! Jag fick två sminkborstar i strumpan imorse. Sedan bar det av till kyrkan, för jag skulle sjunga där med min kör. Efter det åkte mamma, Olivia och jag till min mormors grav. Till lunch åt min familj risgrynsgröt som alltid. Sedan så har vi kollat på Kalle Anka. Personligen tycker jag att det är as tråkigt, men det är en familjetradition. Ja, det var en snabb redovisning om vad jag har gjort idag.
Jag skrev ju igår att jag skulle lägga upp bilder, men jag skippar det nog. Lovar att lägga upp bilder imorgon. Det var nog allt och nu vill jag bara önska er en riktigt god jul!!!
/Kram Ebba <3

Imorgon är det julafton!!!

Har julstädat lite idag också. Har även bakat kanel bullar och har gjort misslyckad ischoklad med syrran. Jag och syrran har ju också klätt julgranen. Gud vad konstigt egentligen att man tar in ett träd och pyntar det och sedan lägger man presenter under det. Hur kom den vrickade traditionen till? Jaja, på något konstigt sätt så är det ändå mysigt och fint. Inte för att vår gran är som Musse Piggs snarare tvärt om, men den duger bra i alla fall. Kommer lite bilder imorgon på hur fint vi har spökat ut vårt hus med pyntat träd och tomtar. Kan inte fatta att det är JULAFTON imorgon!!! OMG!!!
/Kram Ebba <3

Julklappsbyte med Stellis

Igår på avslutningen hade jag julklapps byte med Stella. Gav henne lösögonfransar, typ något slags nybörjarkit. Av henne fick jag två jättefina halsband, som jag ska försöka använda flitigt.
/Kram Ebba <3

Julhandlat lite idag

Tidigare idag var jag i Eskilstuna med mamma, Olivia och Douglas för att köpa de sista julklapparna, lite så där innan jul. Känns skönt och ha det avklarat och nu är det nästan bara att räkna timmarna till den 24 december. Längtar!!!
Unnade mig själv en jättesöt mustasch ring från "Ginatricot".
Tidigare idag var jag i Eskilstuna med mamma, Olivia och Douglas för att köpa de sista julklapparna, lite så där lagom innan jul. Känns skönt och ha det avklarat och nu är det nästan bara att räkna timmarna till den 24 december. Längtar!!! Sedan var det bara att ge sig hemåt för att julstäda.
Unnade mig själv en jättesöt mustasch ring från "Ginatricot".
JULKLAPPAR!!!
/Kram Ebba <3

Mina Betyg

Är ganska stolt över mig själv XD

Julavslutning 2011

Allt gick excellent på julavslutningen och jag blev nöjd med mitt och Stellas framträdande. Mina betyg var inte heller så dumma.
/Kram Ebba <3

Jättefina julklappar

Hade julklapps byte med Antonia och Vktoria igår. Blev jätteglad över julklapparna.
Av Viktoria fick jag:
Och av Antonia fick jag:
/Kram Ebba <3

Skolans julmarknad

Idag går jag i skolan från halv tre till klockan sju. På grund av att min skola ska ha en julmarknad. Pengarna som vi ska ha samlat in under eftermiddagen ska gå till skolans fritidsgård eller vad man ska kalla det. Det påverkar inte mig så mycket eftersom att jag är typ aldrig där. Är inte alls taggad på att stå och sälja betongljus, som min klass har fått i uppgift att göra. Skit samma jag får väl helt enkelt göra det bästa av situationen och stå där med ett leende på läpparna.
/Kram Ebba <3

Coldplay - Paradise

Älskar Coldplays musikvideo till deras singel "Paradise". Ett stort plus är ju även att låten är väldigt bra.
/Kram Ebba <3

Ett rispat hjärta

Känner mig stark på många vis
Men mina knän vart svaga
Så jag föl om kull då du rörde vid mit hjärta
Men jag kommer åter resa mig ur detta
För du vart inte den rätta att bära detta
Inte tänker jag vänta på att någon ska ta mig ur detta som  härdar
Mm jo jag mitt hjärta skrapade och sårade
Då jag för dig föl
Men det kommer åter att läka.Du fick det aldrig för du kunde det inte fånga
Så du kommer aldrig någon som mig åter finna
Men du finner säkert någon får jag hoppas
Bry dig inte om mig för det är något som du inte kalara av ändå
Men du bör se dig om läka dina egan sår
Istälet för att rispa nya sår där du går
Ja, klart det gjorde ont och vart mindre sunt
Att fala på så grunda grunder
Martin Jönsson


/Kram Ebba <3

Snö + 24 december = En riktig jul

Idag när jag vaknade så snöade det ute. Hoppas det håller kvar sig tills jul, för det blir ju ingen riktig jul utan snö.

/Kram Ebba <3

Mjölkchokladtryfflar



Cirka 25 stycken

Ingredienser:
250 g mjölchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumsvarmt smör
Dekor:
2 dl (125g) hackade hasselnötter
200 g mjölchoklad (mörk choklad funkar också)

1. Bryt chokladen i mindre bitar.


2.Mät upp vispgrädde, honung och smör i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt smälta ihop på låg temperatur.



3. Rör då och då och dra kastrullen från värmen när tryffelsmeten blivit jämn och blank.


4. Låt tryffeln svalna lite och sedan stelna i kylskåpet i minst 4 timmar. Du kan även ställa tryffelsmeten i frysen för att göra den hårdare och lättare att hantera.


5. Om du inte har hackade nötter så går det lika bra att hacka dem själv. Häll ut nötterna i en ugnsform och rosta dem i mitten av ugnen i 225 grader, tills de börjar bli gyllenbruna och dofta gott.


6. Passa noga så att de inte bränns och rör om då och då. Låt svalna och gnugga bort de lösa skalbitarna.


7. Rulla kulor av tryffeln. Torka gärna händerna med hushållspapper mellan varje kula, så går det lättare. Låt tryffelkulorna stå i frysen i drygt 20 minuter tills de känns tillräckligt hårda för att doppa.
 


8. Smält chokladen till doppingen och doppa kulorna först i chokladen och därefter i nöthacket. Låt stelna och förvara sedan i kylen.


LYCKA TILL!

/Kram Ebba <3


Mozartkulor


Ingredienser:
Nougat
Mandelmassa
Mörk choklad

Du behöver:
2 tallrikar, kastrul, skål, gaffel, sked, plåt & aluminiumfolie.

1. Rulla nougaten till bollar och lägg dem sedan på ett fat. Du bestämmer själv vilken storlek du vill ha på dem. Ställ in nougatbollarna i kylskåpet tills de har stelnat lite. För det blir mycket enklare att jobba med dem senare.
 

2. När du har tagit ut nougatbollarna ur kylen ska du täcka dem med mandelmassa och lägga dem på det andra fatet.


3.Smält den mörka chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Medans chokladen smälter, så gör i ordning en plåt med aluminiumfolie.  


4. Doppa bollarna med hjälp av en gaffel och en sked i den smälta chokladen. Låt bollarna rinna av lite innan du lägger dem på plåten.



5. Låt sedan bollarna svalna helt. Bollarna ska förvaras kallt.

LYCKA TILL!


/Kram Ebba <3

Julbak med mamma


/Kram Ebba <3

Lite bilder från min skolas luciatåg

Tänkte det skulle vara lite kul att lägga upp lite bilder på min skolas luciatåg, som jag var med i. Bilderna är tagna av Lotta Nyblad.

Fina lilla Stella blev lucia :)

Här är nästan hela tomteskaran

Luciatåget

/Kram Ebba <3


I love converse

/Kram Ebba <3

Lucia idag :)

Skolans luciatåg gick bra, bara att vi sjöng lite fel på en sång. Men annars gick det fint, fint. Sen så sjöng jag ju solo på "Last Christmas", det gick väl sådär. För det första sjöng jag för fort i början och jag darrade på rösten, för att jag blir så himla nervös och sedan kom jag in fel på ett ställe. Men det var flera som sa att de tyckte att jag sjöng bra. Så det kanske inte var så kast som det lät i mitt huvud. Sedan så ska jag sjunga "Halleluja" med Stella på skolavslutningen. Fattar inte varför jag utsätter mig frivilligt för sånt här! Jag vet ju att jag blir jätte jättenervös, det går inte ens att beskriva. Det värsta är att det inte släpper efter att jag har sjungit några rader utan nervositeten sitter typ kvar i hundra år. Hatar mig själv!
/Kram Ebba <3

Stallarholmens luciatåg 2011


/Kram Ebba <3

Luciatåg

Allt gick bra igår på luciatåget, förutom att min lillebror som också var med svimmade. Både vi som medverkade och publiken blev lite tagna av det, men det gick bra en då. Lägger upp kanske lite bilder senare.
Imorgon är det ju lucia och jag är med i min skolas luciatåg. Har solo på andra versen i låten ”Last Christmas”. Är väldigt nervös för att jag ska klanta mig som jag alltid gör när jag ska sjunga inför publik. Men det får gå som det går. Önska mig lycka till :)

/Kram Ebba <3   


Lucia

Om ungefär en halvtimme ska jag åka och öva inför lucia, som sedan börjar klockan fyra i Toresunds kyrka idag. Tyvärr så blev inte jag som blev Stallarholmens lucia utan Josefin, men det gör inte så mycket. Hon kommer sköta uppgiften som lucia galant.
En härlig bild på kören jag är med i och vår körledare, efter vårt första gig :D

/Kram Ebba <3


Lady Gaga - Marry The Night

Nu har Lady Gaga gjort ännu en galen video och den här gången är det till hennes hitlåt ”Marry The Night”. Det är hon själv som har regisserat hela spektaklet och jag tycker hon skötte sig bra.

/Kram Ebba <3


Mina Headers

Under det här året som min blogg har funnits så har jag haft tre olika headers. Tänkte det verkade lite kul att lägga upp dem.
Första headern:
Andra headern:
Nuvarande header:
/Kram Ebba <3

1 år

Eftersom bloggen blir 1 år idag, så tänkte jag skriva lite "dirty facts" om mig själv. Nej skoja bara! Men det vill ni allt veta va? ;) Men i alla fall så tänkte jag faktiskt skriva lite fakta om mig själv, så att ni kan lära känna mig lite bättre. Typ lite "funny facts". Så mycket kan jag faktiskt bjuda på mig själv. Så på med säkerhetsbältena för nu kör jag!
1. Jag har de mest konstigaste smeknamnen, som Ubbe, Urre, Urban, Urbanien Ubb, Ebo, Bobbo, Ebb, Ebb och flod och Bebben. Ja, jag tror det var alla och fråga mig inte varför jag blir kallad t.ex. Urbanien och Ebb och flod.
2. Jag ÄLSKAR att läsa böcker. Har typ läst 95 böcker på tre och ett halvt år.
3. Jag föddes i bilen på väg till BB.
4. Jag anser själv att jag är typ den mest jobbigaste personen i hela världen.
5. När jag var liten gillade jag Elvis Presly för att jag tyckte han var cool, men jag hade typ bara hört en låt med honom.
6. Jag brukar söka på mitt namn i jämna mellan rum på google, för att se om det kommer upp någonting om mig.
7. Tycker det är roligare att städa andras rum än mitt eget.
8. Tycker det är patetiskt med såna som lägger upp på facebok; Gilla om du tycker jag är något minsta snygg.
Då tänker jag; Vadå uppmärksamhetsbehov?
9. Jag gillar inte att kolla på Mr. Bean, för jag tycker bara synd om honom när han gör bort sig.
10. Jag vill inte födda barn eftersom att jag är så rädd för smärta, utan jag vill adoptera i stället.
Eftersom bloggen blir 1 år idag, så tänkte jag skriva lite "dirty facts" om mig själv. Nej skoja bara! Men det vill ni allt veta va? ;) Men i alla fall så tänkte jag faktiskt skriva lite fakta om mig själv, så att ni kan lära känna mig lite bättre. Typ lite "funny facts". Så mycket kan jag faktiskt bjuda på mig själv. Så på med säkerhetsbältena för nu kör jag!
1. Jag har de mest konstigaste smeknamnen, som Ubbe, Urre, Urban, Urbanien Ubb, Ebo, Boboo, Ebb, Ebb och flod, Ebbi, Ebbis, Ebkin, Aboboo, Beboo, Ebbsan och Bebben. Ja, jag tror det var alla och fråga mig inte varför jag blir kallad t.ex. Urbanien och Ebb och flod.
2. Jag ÄLSKAR att läsa böcker. Har typ läst 95 böcker på tre och ett halvt år.
3. Jag föddes i bilen på väg till BB.
4. Jag anser själv att jag är typ den mest jobbigaste personen i hela världen. jag kanske överdriver lite.
5. När jag var liten gillade jag Elvis Presly, för att jag tyckte han var cool, men jag hade typ bara hört en låt med honom.
6. Jag brukar söka på mitt namn i jämna mellan rum på google, för att se om det kommer upp någonting om mig.
7. Tycker det är roligare att städa andras rum än mitt eget.
8. Tycker det är patetiskt med såna som lägger upp på facebok; Gilla om du tycker jag är något minsta snygg.
Då tänker man ju bara; Vadå uppmärksamhetsbehov?
9. Jag gillar inte att kolla på Mr. Bean, för jag tycker bara synd om honom när han gör bort sig.
10. Jag vill inte födda barn eftersom att jag är så rädd för smärta, utan jag vill adoptera i stället.
/Kram Ebba <3

imorgon är det 1år

Imorgon blir min blogg 1 år och det tänkte jag fira med att göra något lite extra. Tyvärr så tänker jag inte säga vad jag ska göra, eftersom att jag vill att det ska bli en överraskning. Men jag kan säga att det inte direkt är något jättemärkvärdigt utan bara lite annorlunda :)
/Kram Ebba <3

Iphone 4

Fick min Iphone 4 idag. Jag fick den inte helt grattis. Var tvungen att betala 2000kr själv, men det var det värt det!
/Kram Ebba <3

Första snön

Idag kom den första snön. Om ni frågar mig så tycker jag att snön kunde ha väntat ett litet tag till med att komma. Är inte riktigt sugen på att halka och ramla än. Jaja, bara för att jag sitter här och klagar kommer ju inte direkt någon vädergud som inte finns smälta bort snön. Annars har väl dagen varit rätt så bra förutom att jag har frusit fötterna av mig (inte bokstavligen) i mina converse och sedan missade jag bussen med typ några minuter efter skolan.

/Kram Ebba <3


hihihihihi...

/Kram Ebba <3

Handlat lite smått och gott

Var i Eskilstuna med mamma efter skolan idag. Köpte lite smått och gott.
Ansiktsvatten & body butter duo från The body shop
Boken "Skamfläck" från Akademibokhandeln
Mönstrad kofta från Indiska
Två julklappar. Bara fem kvar ;)
/Kram Ebba <3

Musse Pigg broderi 2

Har kommit kanska långt nu på lilla Musse, men det har ju tagit sin tid.
/Kram Ebba <3

Idag har jag tjänat 290kr

Igår fick jag kappan jag hade beställt från ellos.se. Blev jättemissnöjd, för att den satt som ett tält på mig och sedan blir jag sur för att den satt perfekt på modellen. Men sånt är väl livet. Så det är bara fortsätta att leta.
Idag har den kör jag är med i haft gigg och vi kännade 390 kr var. Första betalda framträdandet vi har gjort och vi var definitivt enade om att vi ska göra om det. Annars har vi mest bara sjungit på olika gudstjänster. Då kan man ju undra vad jag ska göra med de här pengarna, jo jag ska köpa julklappar. Yeay
Igår fick jag kappan jag hade beställt från ellos.se. Blev jättemissnöjd, för att den satt som ett tält på mig och sedan blir jag sur för att den satt perfekt på modellen. Men sånt är väl livet. Så det är bara fortsätta att leta.
Idag har den kör jag är med i haft gig och vi tjänade 290 kr var. Första betalda framträdandet vi har gjort och vi var definitivt enade om att vi ska göra om det. Annars har vi mest bara sjungit på olika gudstjänster. Då kan man ju undra vad jag ska göra med dessa pengar, jo jag ska köpa julklappar. Yeay!!!
/Kram Ebba <3

1 december :D

Nu har jag sätt årets första avsnitt av  julkalender "Tjuvarnas Jul". Den verkar bra. Brukar kolla på julkalendern varje år, förutom det året då det var "Skägget i brevlådan". Ni kanske undrar varför jag kollar på julkalendern, för den är ju mer riktat till barn. Jag gör det för att jag tycker det är något som hör ihop med självaste julen, att man går och väntar och så vips så är det jul. Jaja, det är svårt att förklar.
Kan inte fatta att det bara är 24 dagar kvar till julafton! Jag längtar!!!
Nu har jag sätt årets första avsnitt av  julkalender "Tjuvarnas Jul" på svtplay. Den verkar bra. Brukar kolla på julkalendern varje år, förutom det året då det var "Skägget i brevlådan". Ni kanske undrar varför jag kollar på julkalendern, för den är ju mer riktat till barn. Jag gör det för att jag tycker det är något som hör ihop med självaste julen, att man går och väntar och så vips så är det jul. Jaja, det är svårt att förklar.
Kan inte fatta att det bara är 24 dagar kvar till julafton! Jag längtar!!!
/Kram Ebba <3

Viktoria gästbloggar

Hej Ubbes blogg! :D 
Mahhaa, Ebba altså. 
Ubbe och jag är i skolan, vi ska snart ha Engelska :3 
Anyway, jag har ingenting att skriva.
Hejdå.
Ubbe & Tess
Ubbe & Tess
/Tess (Vikkis)