hjälper pappa med maten

Hjälper pappa med maten. Jag vet, jag vet, jag är en sådan himla duktig dotter, hehe... Vi lagar crêpes med svampstuvning. Visst låter det gott? Nä, nu måste jag återgå till arbetet, så hej då ;)image description


/Kram Ebba <3

 


mors dag

/Kram Ebba <3

plugg och sol

Ligger och pluggar till ett jättestort prov jag har imorgon i solen. Jag har varit så dum så att jag har skjutit upp plugget fram tills sista dagen innan provet, så jag får se hur det kommer att gå imorgon. Nej, nu måste jag återgå till pluggandet, så hej då :)


esc

Sitter och kollar på esc med familjen och bidragen är väl helt okej. Om jag måste välja något bidrag som jag gillar bäst, förutom Sveriges. Får det nog bli Tysklands eller Rysslands, haha... En liten rolig sak är att åtta utav bidragen är svenska, så vi har en ganska stor chans att vinna ikväll, hehe. Och Azerbajdzjan kör på hel svensk i år igen, låten är svensk och klänningen är designad av Lars Wallin. Det var allt från mig.


ett hav av maskrosor

/Kram Ebba <3

kärlek är som ett lotteri, därför måste du spela för att vinna

Klänning från Monki, bälte från Lindex och converse från Nilsons Shoes.
/Kram Ebba <3

pluggar i solen

Sitter ute i det härliga vädret och pluggar. Det känns som sommar redan är här. Fast inte helt, för jag har sjukt mycket i skolan just nu. Men nu måste jag återgå till pluggandet, så hej då.
/Kram Ebba <3

lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta

Linne från H&M, jeans från Zizzi, converse från Nilsons Shoes och halsbandet hittade jag bland mammas smycken.
/Kram Ebba <3

Vackert väder

Eftersom vädret är så himla fint, så tog jag mitt pick och pack (kamera och stativ) och flyttade ut min proffesoriska fotostudie utomhus. Jag tog några bilder till dagen outfit, så det det är bara att hålla ögon öppna.
Här är en liten tjuvtitt på en av bilderna ;)

 

 

/Kram Ebba <3

 


dark shadows

Hade jättekul hos Antonia och filmen var verkligen jättebra! Jag rekomenderar er att gå och se den, det är verkligen värt det!

bio time

 

/Kram Ebba <3

 


bio med Antis

Hej, hej! Om ungefär en timme så ska jag åka till Antonia, vi ska köpa lite godis och sedan ska vi kolla på ”Dark shadows” med Jonny Depp. Sedan så ska jag sova över hos henne. Det var verkligen jätte länge sedan vi var och kolla de på bio senast. Jag minns förra året runt den här tiden kolla de vi på bio nästan jämnt, hehe… Man kan säga att det blev vår grej helt enkelt, haha… Ja, men det var nog allt och slutligen vill jag bara skriva att jag ser framemot jättemycket.


/Kram Ebba <3


Typ tjejkväll

Igår så hade jag och mina tjejkompisar tjejkväll, fast det blev inte så mycket tjejkväll i slut ändan. Först kollade vi på Scream 3 och sedan så gick vi ut och var med några gulliga pojkar, hehe. Sedan efter vi vart med dem en bra stund, så gick vi in och hade lite tjejsnack ;)
Det var min kväll det!


detta blev inköpt igår...

Linne från H&M, 69,50kr
Oversize T-shirt från BikBok, 199kr
/Kram Ebba <3

bilder från dagen


/Kram Ebba <3

Sarah Tjulander!!!

OMG!!! Vi träffade Sarah Tjulander i Stockholm idag!!! Vi fick några kort med henne och var sin kram. Jag är så lycklig!!! Sarah Tjulander kan ni fatta!?!?
/Kram Ebba <3

Tåget till Stockholm

Sitter på tåget till Stockholm med klassen. Vi ska till Sveriges riksdag på studiebesök, det ska faktiskt bli intressant. Sedan ska jag och tjejerna stanna kvar och shoppa lite.


Vampier

/Kram Ebba <3

Förträff

Hej, hej! Sitter på bussen till skolan med alldeles sömndruckna ögon och lyssnar på uttjatad. Jag måste verkligen börja gå och lägga mig tidigare!!! Men i alla fall, jag spenderade hela min helg utanför Norrköping med Stella och massor av andra ungdomar i vår ålder. Vi var alltså på förträff inför konfirmationen i sommar. Alla verkade jätte snälla, men jag kände inte direkt att jag klickade med någon speciell. Fast vi var ju bara där över helgen, så det kanske inte är så konstigt. Men det var nog allt för den här gången, så hej då ;)


Friluftsdag

Idag så hade jag friluftsdag i skolan. Det var min klass och parallellklassen. Vi gick cirka en mil och sedan så stannade vi vid en rastplats där vi grillade marshmallow och pinnbröd, gjorde nyponsoppa på stormkök och byggde vindskydd. Jag hade verkligen jätte trevligt! Här är några bilder från dagen ;)


Caspian ute en solig dag

Knäppte några kort på Caspian i söndags då det var så otroligt fint väder.
/Kram Ebba <3

love bubbles ♥


HAPPY!

Skjorta från Monki, shorts från Cubos och nylonstrumpbyxor från H&M.
/Kram Ebba <3

hallon&mango smoothie ♥

Idag så försov jag mig till kvart över sju, så det var inge tal om att jag skulle hinna till bussen som jag måste gå till halv åtta. Jag vågade inte heller fråga mamma eller pappa om skjuts, så jag cyklade till skolan. Till skolan och sedan hem igen är ungefär 14km så när jag kom hem idag tyckte jag att jag hade förtjänat en super duper god hallon och mango smoothie.
/Kram Ebba <3

I have planted it here now...

image description


kanelmuffins ♥

Ingredienser:
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/4 tsk kanel
75 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ägg
1 dl mjölk
Kaneltopping:
3 msk socker
1/2 tsk kanel

1. Börja med att förbereda kaneltoppingen. Rör ihop kanel och socker i en liten skål.

2. Sätt ugnen på 190 grader.

3. Måtta upp mjöl i ett litermåttet/skål och rör ner bakpulver, salt och kanel. Rör om ordentligt med en gaffel.

4. Lägg smör och socker i en bunke. Vispa med elvispen tills det blir en ljus, lite fluffig smet. Knäck ägget mot kanten och vispa ihop det med smeten.

5. Rör ner mjölblandningen med en gaffel så att smeten blir jämn och klimpfri. Häll i mjölken och rör ihop allting till en tjock smet.

6. Om du har en muffinplåt, lägg pappersformar i plåtens formar. Lägg annars åtta dubbla muffinsformar på en plåt.

7. Klicka ner smeten i formarna. De ska fyllas till tre fjärdedelar. Strössla över kaneltoppingen och sätt in plåten i mitten av ugnen.

8. Baka muffisen i 15 minuter. Pröva om de är klara genom att sticka en provsticka mitt i en muffin. Om stickan är torr och smetfri är de klara annars får de vara inne ett par minuter till.

9. Ta försiktigt ut muffisen utan att bränna dig och låt dem svalna. Sedan är det bara att hugga in.

LYCKA TILL!


/Kram Ebba <3

rosenkindade barn med krossade drömmar

Det här är faktiskt en del av en uppgift jag gjorde på svenskan. Man skulle skriva en krönika om något, som exempelvis skolan. Jag är intresserad av skolpolitik, så då var det ett självklart val för mig att skriva om just det här ämnet om skolan (ni förstår när ni läser). Blev faktiskt mycket nöjd över min krönika och jag fick beröm för den, så det är därför jag tänker publicera den här på bloggen. Jag hoppas att ni tar er tid till att läsa den och ni får jättegärna ge respons om ni vill.

 

Rosenkindade barn, med nyfikna och naiva blickar, går i hand i hand med deras stressade föräldrar på väg mot de stora byggnaderna. De är de byggnaderna de har fantiserat om bakom dagis låsta stängsel och nu är de på väg dit. Äntligen ska man få börja skolan, som ens storasyskon. Kanske kunna jämföra sig lite mer med dem. Ett sommarlov, som hade känts oändligt, en ny ryggsäck och kanske till och med några nya fräknar på näsan.

Barn som kollar nyfiket på varandra och en fröken som välkomnar en med penna, skrivblock och en liten namnsång. Sedan vid klockan två kommer föräldrar instormande i hallen, för att hämta deras barn. Barnen berättar ivrigt om första dagen i skolan, medan deras föräldrar lyssnar med halvt öra.

Nu har de nyfikna och naiva blickarna bytts ut mot trötta och allt för medvetna blickar. Sommarloven är nu inte längre oändliga utan alldeles för korta. Kroppshållningen är ihopsjunken på grund av den stora bördan vi bär på våra axlar. Ångesten över framtiden har växt till en stor klump i magen. Vad hände egentligen med; Var barn så länge du kan? Hur har ni tänkt att vi ska kunna vara barn när läxhögarna räcker oss upp till öronen och när ni vuxna bara ställer krav och säger att vi måste ta ansvar?

Tillvaron blir ju inte bättre av att Herr Skolminister sitter i sin bekväma stol i sitt fina kontor i huvudstaden och bestämmer ditten och datten. Nytt betygsystem och högre krav. Bara för att han insåg att länderna runt omkring hade skenat iväg i kunskapsmålen. Herr Skolminister har även glömt bort de barn som nog behöver mest hjälp. Barn som t.ex. har specifika läs och skrivsvårigheter. Många av dem kan knappt klara sitt eget modersmål för att toppa det med engelskan. Hur har han då tänkt sig att klämma in franskan för dessa elever? Han har bestämt att man ska söka på sjutton ämnen istället för som tidigare sexton ämnen, då kunde man räkna bort sitt sämsta betyg eller ha svensk/engelska, som ej är betygsgrundande. Hur blir det då för dessa elever idag, som har svensk/engelska? Det gör ju att de bara kan söka på sexton ämnen! Är det schysst mot dem?

Tänk på barnen som drömde om att bli astronaut, kirurg, veterinär eller pojken som ville bli historieprofessor. Hur de såg hur deras drömjobb gick i kras en efter en. Till sitt stod bara några få alternativ till yrke kvar och bara för att de inte fick den hjälpen de behövde. Även fast de ropade på hjälp. Hjälpen uteblev, för att skolan inte hade de ekonomiska resurser de ville ge dessa barn med drömmar. Vem var boven till detta? Jo, kommunen, som hellre ville lägga pengar på rondeller och dansbandkampen. De gjorde skolan till sin lilla sparbössa och ignorerade ropen efter hjälp.

Det är inte vi ungdomar, som kan göra någon förändring åt detta. Utan bara ni vuxna! Det är ni som har makten att göra någon förändring. Det enda vi ungdomar kan göra är ropa efter hjälp och hoppas på att vi blir hörda. Har inte ni varit rosenkindade barn med nyfikna och naiva blickar någon gång? Har inte ni haft drömmar om ett framtida jobb?

 

/Kram Ebba <3


after rain comes sunshine

T-shirt med volang från Lindex, jeansjacka och jeans från Zizzi.


/Kram Ebba <3

Valborg 2012

Igår var det Valborg och det firade jag med ett härligt gäng. Kvällen bestod av femkamp, såpbubblor, fotande (261st), sjungande och framförallt mycket skratt. Under kvällens slut kunde jag till och med tjecka av första doppet på min ”saker att göra lista 2012”. Haha skoja, har ingen sådan lista, men vi badade däremot. Det var svin kallt, men uppfriskande. Sedan körde vi ”sanning och konka” som urartade sig till bara ”konka”. Jag vet, det låter lite låg- och mellanstadiet, men det var roligt haha. Ni som var med fattar vad jag menar ;)
Det var en kort sammanfattning av min Valborg det och nu MÅSTE jag verklogen gå och plugga. Jag har jättemycket i skolan nu.  

/Kram Ebba <3


RSS 2.0