Nu bär det av till Michigan


Jag ska bo nära Marquette.

Snart ska jag ta bussen till flygplatsen. Därifrån ska jag åka till Chicago. I Chicago ska vänta i 4h och 30min och sedan tar jag flyget till Marquette och där hämtar värdfamiljen mig! Jag är super nervös! 

Six FlagsLite bilder ifrån dagen! 

Idag har jag varit på en nöjespark, som heter Six Flags. Grönalund och Liseberg går inte ens att jämnför med detta ställe. Det fanns hur mycket galna karuseller som hellst. Ni skulle sett berochdalbanorna! Jag åkte tills jag mådde illa och det vill säga att jag åkte fyra karuseller, haha... Ja, jag blir jättelätt åksjuk. Men roligt var det! 

Anpassar mig


Middag: Pop Tarts, fryspizza och Mtn Dew.

Äkta amerikansk middag! Ja, iallafall om ni frågar mig. Jag kanske klara 10 månader i staterna trots allt.

En hel dag i New York City!Urban Outfitters 

Juldekorationer på Macy's...

Victoria's secret

Jag heter tydligen Emma enligt Starbucks...

Nu är jag hemkommen ifrån en heldag i New York City. Min fötter protesterar! Men en upplevelse har det allt varit. Jag har vinkat till mig en (gul) taxi, varit inne i märkesbutiket, så som Micheal Kors, Louis Vuitton, Prada och Dolce & Gabbana (köpte dock inget). Jag har också varit på ett sju vånigt Macy's, en jättestor Victoria's Secret butik, en as cool Urban Outfitters butik och såklart tog jag en vända på Forever 21! 

Nu ska jag på flygresemöte! 

Jag befinner mig i USA!!Efter mycket om och men kan jag stolt meddela att jag lyckades ta mig till Amsterdam och sedan vidare till New York helt själv samt vidare till hotellet gruppen bor på. Jajamän, jag befinner mig i USA i samma stund som jag skriver detta inlägg! Jag måste dock medje att resan inte var en dans på rosor och att jag hade panik mest hela tiden... Men jag kom fram och det är ju huvudsaken. 

Gruppen med utbytesstudenter är ganska stor, men jag har bara pratat med några norskor då jag delar rum med två utav dem. Väldigt trevliga! Det är ungdomar från både Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland här. 

Nä, nu ska jag sova trots att klockan är 21:15. Men min kropp är kvar i svensk tidzone och där är klockan slagen lång efter midnatt. Godnatt! 

Nu bär det av till USAFina, fina, fina vänner!

Hej! Ni har nog troligtvis märkt att jag inte har uppdaterat bloggen på över tre månader... Detta har berott på en och annan andledning, men mer om det i ett annat inlägg! Nu till det viktiga!

Jag har fått min placering i USA!!! Ni som känner mig och/eller läst min blogg ett tag vet ju att jag har skrivit om att jag ska till staterna på ett utbytes år. Jag har gått och väntat och vankat hela sommaren efter att få min placering. Extra surt kändes det när jag fick veta att jag var en av de sista 13% som inte blivit placerad. Det blev inte bättre av att alla mina vänner började skolan igen. Men så idag fick jag samtalet cirka klockan ett. Allt kändes jättebra tills min organisation släppte bomben och sa att jag skulle behöva åka imorgon... Jag fick flera hundra fjärilar i magen (som fortfarande inte har försvunnit). Efter att jag fått mejlet med lite mer information om min värdfamilj hjälpte pappa mig att "stalka" familjen på Facebook och Google maps. Sedan började jag panik packa och på eftermiddagen/kvällen lyckades jag även klämma in att säga hejdå till några utav mina vänner. 

Just nu när jag skriver detta inlägg ligger jag i min säng och min mage håller på att explodera samt att jag mår jätteilla. Allt känns så overkligt!

Ska skriva lite kort om min placering också. Jag ska bo i delstaten Michigan utanför en liten stad som heter  Negaunee (ingen aning hur det uttalas). Jag kommer ha en värdmamma, värdpappa, två värdbröder som har flyttat hemifrån och en värdsyster, som är endast två dagar äldre än mig samt två värdhundar. Huset jag bor i ligger precis vid en sjö!!! Jag kommer gå på Negaunee high school. Det är det jag vet än så länge! :)RSS 2.0