Språksociologi

Här är mina vänners film om språksociologi. Tycker den är jättebra och  rolig. Tummen upp för er!
/Kram Ebba <3

Min, Julias, Antonias & Celines film om sexolekter

Jag vill att ni ska veta att jag överdriver jättemycket i början. Alltså jag är inte så där i vanliga fall.
/Kram Ebba <3

klippt mig idag :)

Idag hade jag bad på gympan. Är en av de få tjejer som faktiskt gillar det. Är dessutom lite stolt över mig själv, för att jag kunde hämta en docka från 3,4 meters djup. jag vet att 3,4 kanske inte låter så djupt, men det är det.
Ja, sedan så har jag klippt håret. Bad min frisör att klippa av allt det slitna. Slutade med att mitt hår är 8 centimeter kortare. Nej, skämtade bara. Behövde bara klippa av  typ 2,5 centimeter, men det känns jättemycket kortare fast jag vet att det inte är det.
Idag hade jag bad på gympan. Är en av de få tjejer som faktiskt gillar det. Är dessutom lite stolt över mig själv, för att jag kunde hämta en docka från 3,4 meters djup. Jag vet att 3,4 kanske inte låter så djupt, men det är det.
Ja, sedan så har jag klippt håret. Bad min frisör att klippa av allt det slitna. Slutade med att mitt hår är 8 centimeter kortare. Nej, skämtade bara. Behövde bara klippa av  typ 2,5 centimeter, men det känns jättemycket kortare fast jag vet att det inte är det.
/Kram Ebba <3

Jacka :D

Beställde denna snygga jacka från ellos.se igår. Kommer få den på torsdag eller fredag. Jag längtar!!!
/Kram Ebba <3

Första advent

Idag är det den första advent och dags att tända det första ljuset i adventsstaken. Som sagt nu är det meningen att man ska tända det första ljuset och då måste jag erkänna en sak. Min familj har inte ens tagit fram adventsstaken. Det är ju så man får skämmas!!! Nu kanske jag överdriver en smula. Vi ska i alla fall sätta hos ner om en liten stund och dricka glögg och knapra på pepparkakor. Då åker säkert adventstaken fram. Ha en trevlig första advent.
/Kram Ebba <3

Jeffrey Campbell

Så snygga! Vill verkligen ha, men så finns det bara ett litet problem. Har aldrig gått i högklackat XD
/Kram Ebba <3

Stallarholmens lucia

Om ni har vägarna förbi Stallarholmen fram tills den 5 december får ni mer en gärna rösta på mig till Stallarholmens lucia. Skulle bli jätteglad. Man kan rösta bland annat på Preem och på Stallarholmens bibloteket.
/Kram Ebba <3

Kreativa marknaden

Hade lite mor och dotter tid med mamma när vi var på kreativa markanden.
/Kram Ebba <3

"Yttersta offret" & "Frestelser"

Fick mina böcker ("Yttersta offret" och "Frestelser") idag som jag beställde från adlibris.se för några dagar sen. Har inte orkat börjat läsa en för jag avslutade just boken "Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag" som är på nästan 300 sidor och som jag dessutom började läsa på igår. Alltså det ända jag har ägnat mig åt sen jag kom hem från skolan idag är att läsa. Kul liv man har! Förstår fullständigt om ni är avundsjuka.
/Kram Ebba <3

24 november

Idag är det den 24 november och det betyder bara en sak. Om exakt en månad är det julafton. Det känns både bra och dåligt. För det är ju såklart jag längtar till julafton med all god mat och alla fina julklappar. Men jag har inte köpt in en enda julklapp och jag vet inte ens vad jag ska köpa för julklappar till mina nära och kära. Ni kanske tycker då att det är ju inte direkt någon brådska, för det är ju en hel månad dit. Men tiden tickar och vips är det jul och jag står där med noll julklappar att ge. Inte för att jag tror att det kommer att bli så, men det kommer helt klart bli så att jag köper julklappar i sista minuten (inte bokstavligen). Nä, nu ska jag gå och lägga mig, för jag har as ont i magen.
/Kram Ebba <3

Iphone 4 vs samsung galaxy s

Ska få ny mobil snart, för min är helt slut efter att ha hängt med i 4 år. Förts var jag inne på att köpa en Samsung Galaxy S, men sen började jag titta lite på en Iphone 4 och nu vet jag inte vilken jag vill ha. HJÄLP! Behöver verkligen en ny mobil, men jag kan inte köpa en ny mobil förens jag vet vilken jag vill ha.
/Kram Ebba <3


Te med mamma

Sitter och pluggar och dricker te med mamma. Nu ljög jag, jag dricker faktiskt inte mitt te, för det är skållhet. Har inte lust att bränna mig på tungan som jag alltid gör när jag dricker varma drycker, som t.ex. varm choklad, kaffe latte och givetvis te. Jaja nu ska jag inte sitta och skriva värsta romanen om hur jag bränner mig på tungan titt som tätt, utan nu ska jag plugga :D
/Kram Ebba <3

Strängnäs lussekatt

Har anmält Caspian till Strängnäs lussekatt.
Här är motiveringen för att han ska vinna årets lussekatt i Strängnäs: Jag är en bestämd liten herre, som inte vill få mina vanor ruckade. Jag vill gärna få min vilja i genom, som att ligga på tangentbordet, tidningen eller lillmattes bästa plats i sängen. Jag föredrar att vara inne, men jag går dagligen ut och vädrar pälsen. Jag visar gärna uppskattning tillbaka när någon myser med mig.
/Kram Ebba <3

4,5 av 5

Igår såg ju jag på "Breaking Dawn" med tjejorna. Var lite besviken på att en del saker inte stämde över med boken, men, men. Annars var den jättebra. Den får 4,5 av 5 möjliga. Nu måste man bara vänta typ ett helt år igen för att får se den andra delen. Det är ju inte så himla kul.
/Kram Ebba <3

Breaking down

Vid fyra ska jag ta bussen (HATAR att bo på landet) till Antonia och sedan ska vi och gänget (Julia, Line, Viktoria och Amina) gå och se på "Breaking Dawn". Jippikajej! Har längtat i evigheter på att den skulle komma ut på bio, som den twilight nörd jag är. Men jag måste erkänna att böckerna är så mycket bättre en filmerna. Så alla ni som inte har läst böckerna gör det!!!
/Kram Ebba <3

Vem har störst testiklar

Har haft min första sexualkunskaplektion idag. Vi fick frågan vem av människan, gorillan, schimpans och orangutang har störst testiklar jämfört med deras kropp. Ja, det kan man ju alltid undra. Det är schimpansen som har störst testiklar och gorillan har minst. Man lär ju sig något nytt varje dag ;D
/Kram Ebba <3

filmat

Idag har jag, Antonia, Julia och Celine filmat in vår film om sexolekter (det är hur män och kvinnor talar) och redigerat den. Känns skönt att ha det överstökat. Nu är ju bara frågan om vår svenska lärare tycker den duger. Personligen tycker jag att att den blev bra. Ska lägga upp filmen efter att vi har visat upp den för klassen, alltså någon gång under nästa vecka.
/Kram Ebba <3

piano girl

/Kram Ebba <3

Line

Hade jätte trevligt hos Line igår. Vi kollade på första Scream och Scary movie. Sedan så flamsade vi mest bara runt.
/Kram Ebba <3

Musse Pigg broderi

Är snart klar med Musse Pigg broderiet. Eller kanske inte.
Tog hem den från syslöjden, för att någonsin bli klar med den. Men i det här lägget känns det som att den aldrig kommer att bli klar. Dessutom har jag slut på tråd.

/Kram Ebba <3

Kiss me

/Kram Ebba <3

Födelsedagar åt höger och vänster

Imorgon så fyller lilla Viktoria äntligen 14 år, så jag Amina, Line, Julia och Antonia var nere på stan och köpte lite presenter till henne. Unnade mig själv även en blus från Vera moda, som jag har tänkt att ha imorgon. Sedan ska vi fira Line på lördag, för hon fyllde år i lördags.
(Den ser inte så bra ut när den hänger på galge, men den är fin på.)
/Kram Ebba <3

Fars dag

Igår hade ju alla pappor en dag, som kallas fars dag. Min familj firade min pappa med hemma gjord chokladtårta och presenter. Av mig fick han en assiett som är designad av Lena Linderholm, mamma köpte en matchande kopp till.
/Kram Ebba <3

Härom kvällen

/Kram Ebba <3

11-11-11

Idag är det den 11-11-11 och det är meningen att jag ska plugga. Men istället gör jag allt annat. Kom hem vid tio i tre och jag har inte pluggat ett smack sen dess. Visserligen så städade jag i ungefär en timma och fyrtio  minuter när jag kom hem, men all den andra tiden har jag inte gjort något speciellt. Jag måste verkligen plugga, för jag har tre prov nästa vecka, men jag är helt omotiverad till att sätta mig och läsa i en döds tråkig bok. Önskar att jag hade fotografiskt minne, då skulle det bara räcka med att kolla lite i boken och sen så kan man allt. Det skulle vara så skönt! Nu ska jag inte sitta och åma mig mer framför er och istället gå och plugga lite (jag kommer antagligen inte plugga någonting, men, men).
/Kram Ebba <3

Massor av plugg :(

Det kanske blir lite dålig uppdatering här framöver.
Eftersom att jag har jätte mycket plugg.
/Kram Ebba <3

snart 1år

Om en månad så har jag bloggat i 1år. Funderar på att lägg ut något lite extra på bloggen då, men jag vet inte vad. Ni får gärna komma med förslag ;)

/Kram Ebba <3

Sitter och drogar Linkin Park

The Catalyst
In The End
From The Inside
Faint
/Kram Ebba <3

har haft ett toppen lov ;)

Har haft ett toppen lov. Men det känns verkligen trist att det redan ska ta slut. Det är ju nu man vill att det ska vara lov i ytligare en vecka till. Önskar att jag var min vän Amina som åkte till Kanarieöarna i fredags med sin familj. Är jättejättejätte avundsjuk. Jag vill också åka utomlands och vara borta från skolan. Men om man tänker från den ljusa sidan så missar jag inte massor i skolan. Men jag kan fortfarande inte låta bli att vara avundsjuk. Jaja nu ska ni inte behöva sitta och läs hur avundsjuk jag är och så vidare. Som sagt jag har haft ett toppen lov. Halloweenfest med vänner, sedan var jag på UB och festade med vänner, har softat ganska mycket också under lovet. Ja, jag tror ni har fattat poängen jag har haft ett toppen lov (typ tredje gången jag skriver toppen lov och om man ska räkna med den här gången blir det fjärde gången). Hoppas ni också har haft ett toppen lov (femte gången).
/Kram Ebba <3

Enkelt recept på hur man bakar sockerkaka

Ingredienser:
75 gram smör
1 1/2 deciliter mjölk
3 deciliter strösocker
3 ägg
2 teskedar vaniljsocker
4 1/2 deciliter vetemjöl
1 1/2 tesked bakpulver
smör och ströbröd till formen

Du behöver:
Liten kastrull, sockerkaksform, måttsats, elvisp ellervanlig visp, bunke, gaffel och provsticka.

1.
Sätt ugnen på 175 grader. Se till att det står ett ugnsgaller i nedre delen av ugnen. Smör och bröa formen.

2.
Smält smör i kastrullen på svag värme. Häll i mjölken och värm tills vätskan är fingervarm.

3.
Knäck äggen i bunken, häll i socker och vispa med elvispen tills smeten är ljusgul och fluffig. Häll i den fingervarma mjölken. Blanda i vaniljsocker och vispa snabbt ihop allting.

4.
Blanda bakpulver och mjöl. Rör om ordentligt med en gaffel så att det blir riktigt blandat. Rör försiktigt ner mjölet i smete. Vispa inte!

5.
Häll smeten i formen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och ställ klockan på 40 minuter.

6.
Testa om kakan är klar genom att sticka en baksticka mitt i kakan. Om den är torr är kakan klar, annars måste den gräddas några minuter till.

7.
Låt kakan svalna lite och stjälp en upp den på ett fat eller en skärbrädda.

LYCKA TILL!


/Kram Ebba <3

Alla Helgona

Idag är det Alla Helgona, så jag och mamma åkte till min mormors grav och satte ditt en fin liten krans och sedan gick vi till minnes luden och satte dit ett ljus för min morfar. Det var verkligen jättefint där med all ljusen som var tända.
Innan det sjöng jag i kyrkan med min kör. Vi var bara tre stycken med mig ur kören som kom och vi är sju, men det gick jättebra ändå.
Ikväll ska jag åka till Heron City med mamma, pappa och Gustav och se på "Tintin". Det var lite om min dag, hoppas ni också har haft en mysig Alla Helgona.
Idag är det Alla Helgona, så jag och mamma åkte till min mormors grav och satte ditt en fin liten krans och sedan gick vi till minnes luden och satte dit ett ljus för min morfar. Det var verkligen jättefint där med all ljusen som var tända.
Innan det sjöng jag i kyrkan med min kör. Vi var bara tre stycken med mig ur kören som kom och vi är sju, men det gick jättebra ändå.
Ikväll ska jag åka till Heron City med mamma, pappa, Olivia och Gustav och se på "Tintin". Det var lite om min dag, hoppas ni också har haft en mysig Alla Helgona.
/Kram Ebba <3

Rihanna - We Found Love ft. Calvin Harris

För ett tag sedan släppte Rihanna sin nya singel "We found love" som har blivit en stor hit. Själv tycker jag att den är jättebra och musikvideon är bra den också. Jag gillar verkligen dikten som läs upp i början av videon.
 
/Kram Ebba <3

Halloween

Hade halloween fest med Viktoria, Amina, Julia, Antonia och Line igår tills idag hemma hos mig :)
/Kram Ebba <3

Läs detta!

/Kram Ebba <3

RSS 2.0