Vattenkrig!

Bilden är från min vän Celines instagram! instgram: celineekelund blogg: HÄR
 
Idag så hade min klass ett stort vattenkrig på skolgården och gud så roligt det var! Det var jättemånga elever som stod och kollade på och till och med några utav lärarna tyckte det var kul. Dock så tyckte inte alla lärare det... Lite får det väl ändå tåla, haha. Efter ett tag så utvecklade sig vattenkriget till et mjölkrig och alla blev rätt så kladdiga. Vatten och mjöl är ingen bra kombo, if you know what I mean. Men som jag skrev innan var det as roligt!
 
Efter skolan fixade jag och pappa med bankkort (äntligen!) och sedan åt vi på stan med mamma och Douglas.
 

Slutet av nian

Bilderna är från augusti 2011
 
Jag är äntligen KLAR med allt i nian!! Jag är så jäkla skoltrött och känslan av att veta att jag inte behöver plugga ett skit på två månader är fantastik. Sedan är det bara tre år på gymnasiet kvar där pressen är ännu större att prestera bra :/
 
Det märks att det börjar lida mot sitt slut, som t.ex. idag på min sista spanskalektion bjöd min lärare på olika sorters spanskmat. Jag åt bland annat grön ost och bläckfisk i bläck! Sedan i onsdags attackerade jag och min klass några lärare med pappersbollar, haha... Som jag skrev i förra inlägget känns det båda konstigt och skönt att sluta nian. Jag kommer sakna min klass även fast vi inte alltid haft det så bra alla gånger!

Kläder på skolavslutningen

Om en vecka går jag ut nian, kan knappt fatta det!! Det ska både bli konstigt och skönt att börja gymnasiet. Det känns konstigt för att jag har spenderat så mycket tid tillsammans med min klass och helt plötsligt ska jag inte göra det längre. Men det kommer även bli skönt på grund av olika anledningar. Hamnade lite på ett sidospår, hade egentingen tänkt skriva om vad jag hade tänk att ha på mig på avslutningen.Ytligt, jag vet! Haha... Men jag vet att många tycker det är en stor grej.   
 
Det slog mig för en stund sedan faktiskt att denna outfit jag hade tänk ha på mig i år liknar väldigt mycket outfiten jag hade förra året på sommaravslutningen. Ingen utav klänningarna köpte jag i syfte att ha på mig till avslutningen (var för lat att åka och köpa klänning), båda är blommiga och båda matchade/matchar jag med läderskärp i midjan och converse. Så det kan bli, haha.  
 
Årets outfit:
Orkade inte ta en outfitsbild, så jag letade upp dessa bilder i arkivet
 
 
 

Morsdag!

Idag är det morsdag och det firade min familj genom att äta en trerätters lunch på Gripsholms Värdshus i Mariefred. Det var jättegott och jag var så mätt efteråt att jag trodde jag skulle spricka! Haha... Lite senare åkte jag, mamma och Gustav och la liljekonvaljer på mormors grav. Sedan på kvällen så fick mamma två jättefina tavlor.  

Två grymt bra låtar!!


En hög med glaskärvor

Har länge velat skriva en text om vänskap med glassfigur som liknelse, men jag har aldrig tagit mig tid till att göra det. Men när vi fick uppgiften i skolan att skriva en krönika passade jag på. Den behövs finslipas här och där samt att den blev ganska kort, men om jag bortser från det blev jag nöjd.
 
En sak jag har tänk på den senaste tiden är vänskap och hur skör den är, lite som en väldigt unik och värdefull glasfigur, som är mycket vacker. När glasfiguren är ny är man jätteförsiktig om den. Man är vettskrämd över att tappa den, bara tanken får en att kallsvettas. Men med tiden, så börjar ens försiktighet avta. Rätt som det är slinter den ur ens hand. Man ser hur den långsamt faller mot marken, sekunderna känns som år och man kan inget göra förutom att se den falla. När glasfiguren väl slår i marken låter det ”krasch” och den splittras i tusen bitar. Det som för några sekunder sedan var en väldigt unik och värdefull glasfigur är nu en väldig massa glasskärvor utspridda över hela golvet.
 
Om man har tur kan det gå att limma ihop glasskärvorna, men glasfiguren kommer aldrig kunna uppnå samma skönhet som innan, sprickorna kommer alltid finnas kvar. Om det inte går att laga glasfiguren kan man ju alltid beställa en kopia, men den kommer alltid förbli bara en billig kopia. Men om man inte har den turen, att man varken kan limma ihop glasfiguren eller beställa en kopia då har man bara en hög med glasskärvor, som en gång i tiden var en väldigt unik och värdefull glasfigur.
 
Desto äldre glasfiguren blir desto mer ökar den i värde. Desto mer den ökar i värde desto mer värdefull blir den. Men om man vet hur värdefull glasfiguren kommer att bli, så varför är man så vårdslös med den?
 
Personligen kan jag verkligen inte förstå hur man kan vara så vårdslös med något så unikt, värdefullt och vacker. Hur kan man låta något sådant slinta ur ens hand?
 
Vad tycker ni?

Koja

Caspian envisas alltid om att ligga i min garderob och håra ner mina kläder och jag blir galen över det. Men eftersom att han verkar gilla sådana utrymmen, så byggde jag honom en liten koja i min säng av mina kuddar och mitt täcke, haha... Vad tycks?

Trevligt, trevligt :)

Så här såg jag ut igår kväll.
 
Det var jättetrevligt hemma hos Elin igår! Vi åt gott och hade det trevligt. Jagade får gjorde vi också, haha. Förresten om ni kanske var nyfikna hann jag skriva klart min inlämning igår och provet jag hade idag gick faktiskt ganska bra även fast jag knappt hade pluggat. Men dock så har jag några saker kvar i skolan innan jag kan andas ut.
 
Snart så ska jag och familjen hem till Jobins för att fira Simon.

Min lunch

Lite mer matbilder. Unnade mig själv och gjorde pannkakor till lunch.
 
Gaah, har en inlämning som ska vara inne ikväll och prov imorgon. Inlämningen är inte klar och jag har knappt pluggat till provet!! Sedan ska jag bort ikväll, så nu måste jag sätta mig ner och plugga fast jag har massor av andra saker jag måste göra. Jag skjuter upp allting och sedan inser jag att jag inte har tillräckligt mycket tid på mig. Hatar verkligen den egenskapen hos mig!!

Lite om dagen

Min frukost.
 
I förmiddags så sjöng jag och Stella på 98:ornas konfirmation i Stallarholmen. Vi sjöng Kom Änglar med Lars Winnerbäck och Vart Jag Mig I Världen Vänder med Svenska björnstammen. Personligen tycker jag att det gick ganska bra. 
 
Klockan sex ska jag hem till Elin och fira att hon har fyllt 16 år :)

Inköpen från idag

Jacka från Americana Classic Vintage, 400kr.
Stickad tröja från Weekday, 500kr.
Skjorta från Weekday, 400kr.
Tröja från Weekday, 180kr.
Baddräkt från H&M, 199kr (den ser mycket bättre i verkligheten).
 

Stockholm med mammi

Var i Stockholm med mamma tidigare idag. Var där för att främst köpa en jacka från min nya favorit butik Americana Classic Vintage, men det slutade med att jag köpte lite andra saker också (kommer bilder senare).

Florence + The Machine ♥

 
Kan inte få nog av hennes röst!! Hon är så otroligt bra och låtarna... Ja, låtarna är magiska!!!

Jordgubbar & glass

Avslutar denna skolvecka med jordgubbar och glass!

Gigg & glass

Idag hade min kör gigg, allt gick bra och lite extra grädde på moset var att jag tjänade 300kr. Pengar rullar in som det ska, det går bra nu! Efteråt gick jag och tjejerna och åt glass i vårvärmen. Det var jättetrevligt!!
 
Imorgon så åker alla nior på min skola till Stockholm, för att gå på museum och sedan kolla på teater i Södertälje. Vet inte om jag ser framemot det än... En bra sak är väl att jag slipper gå i skolan ;)

Fika i solen

I brist på annat så tog jag bussen ner till Stallarholmen och tog en fika med Stella, Elin och Alva. Nu sitter vi och steker i solen och har det bra!


Mer om gårdagen

Alla bilder är inte tagna av mig utan även också av tjejerna.
 
Sorry att jag inte bloggade något när jag kom hem, som jag skrev att jag skulle göra. Men jag var jättetrött. Som jag skrev i förra inlägget, så var det jätteroligt. Åkte alla möjliga karuseller, vågade till och med åka deras nya karusell, Eclipse och jäklar vad läskigt det var! Träffade Agnes i Kungsträdgården en snabbis!! Det var verkligen jättekul att se henne och vi måste verkligen ses snart!
 

Gröna Lund

Har varit på Gröna Lund för första gången! Var där med Line, Emma, Hanna, Ella och Josefine. Jag har haft det superkul och nu sitter vi på tåget på väg hem med ömma fötter. Skriver mer när jag kommer hem.

Två bilder från min instagram.


"Hemlös" & "Rädda mig inte"

 Beställde hem dessa två böcker. Längtar tills de kommer!
 Bokia 

En bra dag

Idag har det varit en bra dag! Har varit glad och ett stort plus är att det har varit fint väder.
Efter skolan så körde jag body pump med Emma. En liten kul sak med body pump är att man inte alls är taggad att köra det, men sedan efter så är det så himla skönt! Detta inlägg var väldigt dåligt skrivet, kan bero på at jag är ganska trött. God natt på er!!

Detta köpte jag i lördags

EarPods från Tele2, 299kr.
Body butter, mango & oliv från The Body Shop, 125kr.
Rakblad från H&M, 209kr.
Crocker jeans från JC, 499kr.

Fikapaus

Är och shoppar med mamma i Eskilstuna och nu har vi tagit lite fikapaus.


Två bra låtar!


RSS 2.0