åsa gravfält

Idag har jag, mamma, Douglas, Jenny och hundarna varit på Åsa gravfält och kollat på när backsipporna blommar. Det var verkligen jättefint och det var backsippor över allt! Sedan så hade lite picnik med kanelkaka, som jag och mamma bakade imorse. Vi hade det verkligen jättemysigt och trevligt i solen!
Här är några av korten jag tog:
/Kram Ebba <3

premiär grillning

/Kram Ebba <3

Simmat 2,15km ;)

Idag så var jag, Olivia, Gustav, mamma, Douglas och hans flickvän och simmade. Jag simmade 86 längder utan att vila på lite mindre än en timme. Så det blir 2,15 km. Är ganska stolt över mig själv måste jag medge. Nästa gång satsar jag på simma 100 längder. En sak som störde mig sjukt mycket när jag simmade var en tant som gav både mig och de andra bitchblickar. Antagligen för att vi simmade om henne ett par gånger. Men det är ju inte bara hennes bassäng. Tyckte det bara var väldigt ohyfsat. Sedan när jag kom hem så städade jag mitt rum och de kan man säga behövdes. Det var lite om min söndag. Ha det bra!


/Kram Ebba <3


staden med familjen

Idag på förmiddagen var jag inne i staden med mamma, pappa, Gustav, Douglas och hans flickvän Jenny. Vi handlade lite saker, sedan så fikade vi. Jag hittade en söt blus inne på Lindex för 199kr och som det bokfreak jag är gick jag även in på Bokia och kollade lite. Där hittade jag en bok som heter Eld som är uppföljaren till Cirkeln. Den kostade 139kr.
/Kram Ebba <3

Vårsol

Sitter och fikar med syster min i den fina vårsolen. Nu är vi ny klippta och fräscha i håret.


lite ändringar i bloggen ;)

Ja, som ni kan se så har jag gjort lite ändringar i bloggen. Jag har ändrat rubriken och menyn. Tyckte det var dags nu. Jag har ju haft samma design sedan jag startade bloggen för ungefär ett år och och fyra månader sedan. Vad tycker ni? Själv så blev jag faktiskt ganska nöjd. Jag kanske även gör någon mer ändring under veckan. Alltid kul med lite förändring, inte sant?


Scones


Ingredienser:
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl 
1 dl bakpulver
1 krm salt
25 g magarin
1 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda mjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke.

3. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
 
4. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, om degen är kladdig så tillsätt bara mer vetemjöl.

5. Dela degen i en eller två bitar och platta ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper.Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
6. Låt den gädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
7. Servera nygräddade och varma!

LYCKA TILL!


/Kram Ebba <3

när det regnar, gråter änglarna


/Kram Ebba <3

Svar på en fråga :)

Fick en fråga i en jättefin kommentar för typ kanske två eller en månad sedan, som jag inte har svarat på. Har tänkt att jag ska göra det men inte gjort det, som ni har märkt. Men i alla fall, så ska jag göra det nu. Bättre sent eller aldrig! Frågan löd något i still med om jag hade några videos där jag sjöng. Men tyvärr så har jag inte det. Jag har där i mot funderat på att göra det och ladda upp på Youtube, men har inte gjort det. Jag har även spelat in när jag har sjungit men raderat det efteråt, för jag har tyckt det låtit bajs. Ja, livet är hårt ibland när man lite ut av en självkritiker. Men jag kan råda er att hålla ögonen öppna om jag någon gång i framtiden skulle lägga upp ett litet klipp där jag sjunger en liten trudelutt.
Bjuder på en halvt flumig bild på mig i min fina och snälla lilla kompis Nattis keps, så här på lördagskvällen ;)


Simmat 1,75km :)

Idag så åkte jag, Olivia och Gustav till Strängnäs simhall. Jag och Olivia motionssimmade och Gustav lekte mest. Först så simmade jag och Olivia 50 längder på 35 minuter. Sedan så tog vi alla var sitt äpple och efter det en glass. Jag och Olivia delade på en calippo shots. Första gången jag äter den och jag tycker den inte var så märkvärdig som alla säger. Sedan simmade jag och Olivia 20 längder till. Så sammanlagt så har vi simmat 1,75 kilometer. Efter det bastade vi och duschade vi och efter det tog vi bussen hem. Jag var helt slut när jag kom hem, men det kändes ändå skönt att ha tagit ut sig själv.


/Kram Ebba <3


Fyndat

Var ju och shoppade lite igår med Olivia och mamma och det här är vad jag köpte.
Ring från JC, 79kr (reapris: 50%).
Armband från JC, 49kr (reapris:10kr).
Halsband från JC, 69kr (reapris: 50%).
Maxidress från JC, 499kr (reapris: 50%).
T-shirt från Monki, 150kr och jeans från Zizzi, 699kr.
/Kram Ebba<3

Sj försenat som vanligt

Som jag skrev i det tidigare inlägget så skulle jag och syster min ta tåget till Eskilstuna, men så blev det inte riktigt. Tåget blev bara mer och mer försenat, så vi tog bussen istället. Sedan när vi äntligen kom fram till Eskilstuna, så såg vi tåget komma. Jaja, det kunde ju inte vi veta. Men tåget var typ en och en halvtimme försenat. Jag blir bara så trött på sj. Men i alla fall så kom vi äntligen fram till Eskilstuna och jag hittade ett par snygga svarta jeans från Zizzi och sedan en t-shirt på Monki. Sedan åkte vi ut till JC i Tunnapark, för de hade halva priset, där hittade jag en jätte snygg maxidress och sedan lite smycken. Bilder kommer imorgon. Min syster hittade typ ett par jeans, lite tröjor och smycken. Hoppas att nu har haft en bra fredagskväll!


/Kram Ebba <3


Mysig fredagseftermiddag!

Fikade med Viktoria efter skolan på ett mysigt litet fik som heter Trädgården. Vi satt och pratade och hade allmänt trevligt. Och nu ska jag och Olivia ta tåget till Eskilstuna, för att sedan möta upp mamma. Vi ska köpa jeans och kanske något annat fint om vi hittar.


Lunch på stan med Viktoria


Promenix ;)

Har precis varit ute på en promenix med mamma och två knasiga hundar. Nu blir det till att handla lite och sedan bär det hemåt. Ha en trevlig tisdagskväll! :)


Raka bena

Nu blir det till att raka benen, för jag ska nämligen hoppa i min baddräkt imorgon. Jag ska vara med i något som heter högstadieplasket. Det är klasser från olika skolor i Strängnäs som typ tävlar i simning och jag var dum nog att anmäla mig. Okej, riktigt så gick det inte till. Jag blev övertalad till att vara med. Det bästa av allt är att jag är den ända tjejen i mitt lag och det innebär att jag kommer vara helt själv i omklädningsrummet. Jättekul, tummen upp för det, inte... Jaja, bäst att jag sätter igång så att klockan inte blir allt för sent.


let the silence speak

Jeansskjorta tröja från Monki, tröja från Monki och jeans från Zizzi.
/Kram Ebba <3

Och oturen fortsätter

Satt på bussen med Hanna och spelade rumble, då jag upptäckte att vi åkte förbi min busshållsplats och jag hade inte plingat. Så typiskt mig! Men det var bara att gå av vid nästa och den ligger inte så jätte långt bort. Om man ser det från den positiva sidan så fick jag bara en liten längre promenad i den fina vårsolen, som äntligen tittar fram.


fredagen den 13

Idag är det fredagen den 13 och det har märkts. Jag började dagen med att försova mig och när jag skulle sminka mig så gick det inte alls bra. Sedan tog jag och mamma tåget till Stockholm och där regnade det och jag hade bara en t-shirt och skinnjacka på mig. Ja, allt flöt väl på ganska bra efter det. Jag och mamma köpte varsitt paraply på Monki för 60 kr styck. Mitt gick lite sönder av blåsten efter typ fem minuter, men som tur var gick det fortfarande att använda. Vi shoppade lite och sedan så åt vi lunch. Sedan bar det av till OnePice och Zipperall butikerna. Jag hittade en snygg jumpsuit inne på Zipperall, men såklart så skulle den inte finnas i min storlek. Men vi kom fram till att jag kunde beställa den på internet istället. Sedan när jag var där inne och kollade runt kom Kenza in. Japp, ni läste rätt Kenza kom in. Jag tänkte hela tiden att jag skulle gå fram och typ be om att få ta ett kort med henne, men jag vågade inte. Och sedan efter jag hade prövat en jumpsuit och tagit till mig modet till att gå fram till henne skulle hon gå. Hatar mig själ just nu! Jaja…
Sedan när jag och mamma skulle ta tåget hem missade vi ett tåg precis, men det gjorde inte så mycket för det gick ett tåg ungefär 40 minuter senare. När jag väl kom hem och vi hade ätit middag och jag skulle kolla på jumpsuiten på nätet, så upptäckte jag att den inte fanns i min storlek där heller. *suck* Det här har verkligen inte varit min dag idag.

/Kram Ebba <3


Shopping med mamma i Stockholm

Solglasögon från Monki, 100kr
Solglasögonfodral från Monki, 100kr
Tygpåse från Weekday, 50kr
Paraply från Monki, 60kr (köpte den bara för att det regnade och jag hade bara min skinnjacka på mig)
Tröja från Monki, 350kr
T-shirt  från Weekday, 200kr och t-shirt från Monki, 150kr
Jeansskjorta från Monki, 300kr
/Kram Ebba <3

Jonathan and Charlotte

Shit, jag blev alldeles tårögd efter att ha sett den här i videon. Fördomar släng er i väggen!!!
/Kram Ebba<3

Instagram

Är helt "obsessed" i instagram!!! Okej, kanske över driver en anning, men ni förstår poängen. Jag gillar det väldigt mycket. Ni som har instagram får jättegärna följa mig, jag heter "ebbakarrholmen". Här är några utav mina bilder jag har lagt upp där (alla bilderna har jag tagit med min iPhone) ;)


Mycket att göra

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen på sistone, så förlåt för det. Jag har bara haft väldigt mycket att göra med musikalen och allt. Men nu ska jag försöka komma tillbaka på banan.
Här är lite bilder från kvälls föreställningen igår.
Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen på sistone, så förlåt för det. Jag har bara haft väldigt mycket att göra med musikalen och allt. Men nu ska jag försöka komma tillbaka på banan.
Här är lite bilder som min pappa har tagit från kvälls föreställningen igår.
/Kram Ebba <3

american pancakes

Cirka 20st
Ingredienser:
3 dl vetemjöl (180g)
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk strösocker
3 dl mjölk
2 ägg
2 msk smält smör

1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.

2. Häll i mjölken och vispa så att smeten blir slät.

3. Tillsätt äggen och det smälta smöret och vispa ytterligare.

4. Grädda pannkakorna, 8-10 cm i diameter, på medelvärme i en stekpanna.


LYCKA TILL!

/Kram Ebba <3

Glad Påsk

Lite bilder igår från min familjs påskfirande :)
/Kram Ebba <3

Generalrepetition!

Hellu, hellu alla glada! Har haft generalrepetition med Jesus Christ Superstar. Allt gick gick bra och nu ska jag och mammsen köpa godis till påskägget :)


Jag längtar galet mycket till sommaren!!!

Ja, som rubriken lyder så längtar jag galet mycket till sommaren. Har så mycket planer och förväntningar. Den här sommaren är ju extra speciell för jag ska vara borta på konfirmationsläger med Stella i ungefär fyra veckor. Jag ska inte konfirmera mig för att jag är galet religiös eller något åt det hållet utan för att det är en rolig upplevelse. Ja, sedan så är det ju alltid roligt att få presenterna, hehe. Men som sagt jag längtar verkligen till sommaren.
Här får ni lite bilder från förra sommaren ;)
(Hehe, det blev mycket gruppbilder...)
/Kram Ebba<3

bildprojekt

Eftersom att min kamera inte är sönder så fotade jag till mitt bildprojekt igår och då var min snälla syster villig att ställa upp. Hon fick stå barfota i en tunt oversize klänning utomhus, men hon klagade inte.
Idag har jag valt ut de bästa bilderna och redigerat dem. Om ni undrar så redigerar jag mina bilder på Picnik. Jag tog runt hundra bilder så det tog ett tag att välja ut de bästa, men nu åter står det bara sju stycken. Mitt tema är ensamhet och hopp.

/Kram Ebba <3

Jag hinner inte med!!!

Har haft rep med Jesus Christ Superstar från klockan sex till tio över nio. Så nu har jag ont i huvudet och jag skulle helst bara vilja gå och lägga mig. Men nä, för när jag kommer hem måste jag äta middag och plugga. Så jag kommer typ inte komma i säng för ens vid typ klockan tolv ikväll. Sedan så måste jag gå upp kvart i sex imorgon, för att jag måste duscha. JAG ORKAR INTE!!! Jag tycker det är jättekul med Jesus Christ Superstar, men det i kombination med skolan funkar verkligen inte.


/Kram Ebba <3


Kameran funkar igen!!!

Min kamera funkar igen!!! Den var inte trasig utan det var bara spegeln som hade hamnat bakom en klaff eller något sånt. Så nu kan jag andas ut. Måste tacka min fina pappa, för det var han som kom på felet :)
Här får ni två bilder på mig från tidigare.


Nu är det officiellt, jag hatar mitt liv!!!

Japp, jag hatar mitt liv just nu. Jag har skit mycket i skolan, men jag kommer inte typ hinna ett skit (ursäkta språket) den här veckan eftersom att jag har rep varje kväll. Sedan så när jag skulle packa mina saker lite tidigare idag till repet, så var jag jätte stressad så alla saker ramlade ner på golvet, inklusive min systemkamera. Jag hade den i kameraväskan, men den gick sönder i alla fall. Jag tror att den går att laga, men då kommer den antagligen inte bli klar för ens om typ tre veckor. Och jag har bildprojekt i skolan, som jag nu inte kommer kunna ta några bilder till. Jag hade också velat att ta massor med kort i påsk. Men nä, då ska allt bara gå skit.


/Kram Ebba <3


I'm kind of happy today

Skjorta är från Bik Bok, den stickade tröjan är från Monki och byxorna är från Zizzi.
/Kram Ebba <3

Lunch på stan med tjejerna :)


Rep

Är på väg till Jesus Christ Superstar rep. Det är ungefär bara en vecka kvar till premiären, så jag känner mig riktigt taggad och jag har en känsla av att det kommer bli riktigt bra :D


RSS 2.0