Grattis till er!

Födelsedagsfirande!
 
Igår den 14 maj fyllde två utav mina närmaste vänner 17år, Sali och Elin! Grattis till er i efterskott!! På kvällen så firade jag, Frida, Emilia och Olivia lilla Sali med god kinamat och massor av godis. Sali önskade sig ingenting, så vi fick vara lite kreativa. Hon fick bland annat 1,2kg med godis, haha. Hade jättetrevligt som alltid! 

How the blind see beauty

Jag tror att alla kan ta lärdom från denna video!

Mys och fika!

Från i Söndags!
 
Som skrivet så kom Stella till mig lördags. Vi pratade, kollade Eurovisen song contest och åt massor av popcorn. Personligen tycker jag att det var mycket bra att Conchita Wurst vann. Det ligger så rätt i tiden med tanke på de nya lagarna i Ryssland som inte skyddar homosexuella m.m. Man borde egentligen inte blanda in politik i tävlingen, men det är så svårt att låta bli.
 
På söndagen så fikade vi med Alva och Elin, som var väldigt trötta efter att precis kommit hem från Grekland. Trevligt var det i alla fall!   

Beställt från Topshop

      Mörkgrå klänning: LÄNK                Ljusgrå klänning: LÄNK                 Strumpor: LÄNK
 
Skulle egentligen köpa en bikini underdel, men den fanns inte inte i min storlek, så det fick bli detta istället. Klänningarna kommer att vara perfekta till i sommar att bara dra på sig och strumporna kommer se jättesöta ut till mina låga Dr. Martens och shorts!

Lördag

Lite halv awkward bild från gymmet...
 
Imorse så gick jag upp 08:00! Just då kändes det som ett fruktansvärt beslut, men nu i efterhand inte lika mycket. Då kanske ni undrar: Varför gick du upp 08:00 på en lördag? Jo, jag och mamma hade bestämt oss igår för att vara lite hurtiga på morgonen och åka och gymma. Vi åkte in vid nio och handlade mat med mera till kvällen och sedan åkte vi till gymmet. Det var faktiskt skönt att gymma på morgonen då inte hela dagen går till spillo! Väl hemma har jag städat, duschat, ätit och nu väntar jag på att Stella ska komma hit.    

Spontanfika

Mums!
 
Idag efter skolan gick jag och fika med Olivia och Sali spontant. Vi försökte även plugga lite inför ett prov vi ska ha nästa vecka i naturvetenskap. Det gick faktiskt ganska bra. Mysigt var det också! Dock höll jag nästan på att somna för att jag var så trött, haha. 

Body Pump

 
Vill ha någon utav dessa!
 
Körde Body Pump för första gången på fem veckor idag! Jag började träna igen efter operationen för ungefär tre, två veckor sedan. Redan då märkte jag att jag har tappat muskelmassa, men det visade sig rejält idag! Blev lite besviken trots att jag visste att det skulle hända. Bortsett från det, så kändes det skönt att vara tillbaka. Jag fick dock köra utan vikter på benböj och köra lite andra övningar ibland då jag inte får överbelasta mitt ben.  Nä, nu måste jag verkligen sova.
 
Hej så länge!  

Solig dag

The gang
 
Idag slutade vi extra tidigt och extra tidigt menas med 10:30! Jag och the gang cyklade hem till Frida och åt lunch. Sedan var det tänkt att vi skulle vara lite produktiva och plugga lite, men det blev inte så mycket med det. Vi åkte istället ner till stan och köpte lite godsaker och hem till Frida igen. Där satt vi i solen en bra stund och pratade allt möjligt. Trevligt var det i alla fall!
 

Konsert & lite annat

Piffade till mig lite extra idag! Det var verkligen jätte längesedan jag bar så här mycket smink!
 
Idag hade min kör konsert och det gick riktigt bra faktiskt! Kom hyfsat med folk och vi sjöng massor av gamla godingar, men även lite nytt. Min mamma och min syster var där och kollade samt Sali. Efter konserten följde Sali med mig hem ett tag. Vi snacka och åt lite naturgodis. Sedan får jag inte glömma att skriva att Stella ringde och berätta att hon kommer nästa helg! Jippi!

Lite inspiration, så här på söndags morgonen

 

Lite mer vintage

På lovet lunchade jag och Alva och sedan besökte vi Kerstis Vintagebod. Jag fyndade en urläcker spets BH, en söt blus och par solglasögon. Allt gick på ungefär 150kr om jag minns rätt. 
 
 

Detta har blivit hittills inköpt 2014

Jag inser nu hur dålig jag är på att blogga, men det ska försöka bli ändring på det. Kan dock inte lova något... Men detta är i alla fall vad jag har köpt de senaste månaderna. 
 
Polotröja, maxidress, kostymbyxor och trenchcoat från H&M.
 
Tröja från JC.
 
Kofta från Monki.
 
Kavaj liknade kofta från Vero Moda.
 
T-shirt från Hunkstore.
 
Skjorta från Carlings (jag och mamma köpte den egentligen till min lillebror, men han ville inte ha den).
 
 

Kronisk kompartmentsyndrom

Mitt ben de två första veckorna och mitt ben nu.
 
I början av detta året gick jag till vårdcentralen på grund av att jag kan få jätteont i mina handleder. Jag blev sedan vidare skickad till ortopeden. Väl hos ortopeden fick jag veta att jag har överrörliga handleder och att smärtan kommer att avta i och med att jag blir äldre då lederna blir stelare. Ortopden frågade om jag hade några fler besvär och då berättade jag om mina underben, som jag har haft ont i sedan jag var ungefär elva år gammal när jag tränar och går längre sträckor. Han sa att det kunde finnas tre olika anledningar till min smärta, var av en utav dem var kompartmentsyndrom.
 
Det finns två olika slags komparmentsyndrom, akut och kronisk. I mitt fall misstänkte ortopeden att jag hade kronisk, som är den mer ovanliga utav dem. Musklerna i benen omges av hinnor eller ben som bildar muskelfack. Om dessa muskelfack är för trånga för musklerna på grund av att man exempelvis skadat sig och muskeln svullnat, så kan det då göra ont både när man vilar eller anstränger sig. I mitt fall när jag ansträngde mig. Man får inte bara ont utan muskeln, blodkärlen och nerverna kan skadas.
 
För att ta reda på om man har kompartmentsyndrom mäter man trycket i musklerna genom att föra in en tjock nål. När ortopeden mätte trycket i mina ben hade jag runt 34 i båda och då är allt över 20 onormalt. Sedan bad han mig gå runt tills jag fick ont i mina ben och så skulle han mäta trycket i mina ben igen. Andra gången han mätte hade jag över 80 och då vill jag bara påminna att allt över 20 är onormalt. Han rekommenderade starkt att jag skulle opereras då det kan skada muskeln, blodkärlen och nerverna i benet. Det de gör när de opererar är att de öppnar muskelfacken, så att muskeln får mer plats. Jag och min mamma kom fram till att jag borde operas då smärtan faktiskt påverkar mitt liv väldigt mycket.
 
Nu har det gått fem veckor efter operationen. Jag har en så länge bara opererat ett utav benen. De två första veckorna var verkligen pina och pest. Mitt ben svullnade upp jättemycket och jag hade blåmärken och blodutgjutning över hela benet samt att jag knappt kunde stödja på det. Nu har svullnaden gått ner jättemycket och jag kan gå med benet utan kryckor. Dock har jag fortfarande inte samma rörlighet i fotleden, som på andra benet, men jag har varit hos sjukgymnasten och fått massor av övningar, så det ska bli ändring på det. 
 
Detta inlägg blev mycket längre än vad jag tänkte mig, men eftersom att det har varit så många har frågat om det, så tänkte jag att jag skulle förklara lite mer ingående om vad jag har gjort och varför. 

RSS 2.0