Mjölkchokladtryfflar



Cirka 25 stycken

Ingredienser:
250 g mjölchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumsvarmt smör
Dekor:
2 dl (125g) hackade hasselnötter
200 g mjölchoklad (mörk choklad funkar också)

1. Bryt chokladen i mindre bitar.


2.Mät upp vispgrädde, honung och smör i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt smälta ihop på låg temperatur.



3. Rör då och då och dra kastrullen från värmen när tryffelsmeten blivit jämn och blank.


4. Låt tryffeln svalna lite och sedan stelna i kylskåpet i minst 4 timmar. Du kan även ställa tryffelsmeten i frysen för att göra den hårdare och lättare att hantera.


5. Om du inte har hackade nötter så går det lika bra att hacka dem själv. Häll ut nötterna i en ugnsform och rosta dem i mitten av ugnen i 225 grader, tills de börjar bli gyllenbruna och dofta gott.


6. Passa noga så att de inte bränns och rör om då och då. Låt svalna och gnugga bort de lösa skalbitarna.


7. Rulla kulor av tryffeln. Torka gärna händerna med hushållspapper mellan varje kula, så går det lättare. Låt tryffelkulorna stå i frysen i drygt 20 minuter tills de känns tillräckligt hårda för att doppa.
 


8. Smält chokladen till doppingen och doppa kulorna först i chokladen och därefter i nöthacket. Låt stelna och förvara sedan i kylen.


LYCKA TILL!

/Kram Ebba <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0