Enkelt recept på hur man bakar sockerkaka

Ingredienser:
75 gram smör
1 1/2 deciliter mjölk
3 deciliter strösocker
3 ägg
2 teskedar vaniljsocker
4 1/2 deciliter vetemjöl
1 1/2 tesked bakpulver
smör och ströbröd till formen

Du behöver:
Liten kastrull, sockerkaksform, måttsats, elvisp ellervanlig visp, bunke, gaffel och provsticka.

1.
Sätt ugnen på 175 grader. Se till att det står ett ugnsgaller i nedre delen av ugnen. Smör och bröa formen.

2.
Smält smör i kastrullen på svag värme. Häll i mjölken och värm tills vätskan är fingervarm.

3.
Knäck äggen i bunken, häll i socker och vispa med elvispen tills smeten är ljusgul och fluffig. Häll i den fingervarma mjölken. Blanda i vaniljsocker och vispa snabbt ihop allting.

4.
Blanda bakpulver och mjöl. Rör om ordentligt med en gaffel så att det blir riktigt blandat. Rör försiktigt ner mjölet i smete. Vispa inte!

5.
Häll smeten i formen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och ställ klockan på 40 minuter.

6.
Testa om kakan är klar genom att sticka en baksticka mitt i kakan. Om den är torr är kakan klar, annars måste den gräddas några minuter till.

7.
Låt kakan svalna lite och stjälp en upp den på ett fat eller en skärbrädda.

LYCKA TILL!


/Kram Ebba <3

Kommentarer
Postat av: Line

så fin du är ebba! ♥♥

2011-11-05 @ 23:27:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0